MDF plint recht 60 x 12 mm x 240 cm Schilderfolie

  • Beschrijving

  • Rechte MDF plinten.
  • Hoogte 60 mm. Dikte 12 mm. Lengte 240 cm.
  • Omtrokken met witte overschilderbare folie, direct gebruiksklaar.
  • Optioneel overschilderbaar zonder primer.
  • Met kabeluitsparing en smetgoot.
  • Snel leverbaar.

 

Montage van de MDF plint met witte folie


De plinten zijn in principe direct klaar voor gebruik en hoeven niet geschilderd te worden. Gebruik bij voorkeur een polymeer lijm. HighTac polymeerlijm heeft een zeer hoge aanvangskleefkracht waardoor de plinten goed op zijn plaats blijven staan. Het staat borg voor snelle montage zonder schade aan de MDF plint.  Gebruik tijdens de montage afdekpapier om de vloer af te dekken. Op deze wijze kunt u de plinten makkelijker nalakken.
 

Afkitten van randen en naden.
Nadat de lijm gedroogd is, kunt u de randen langs de muur en eventuele naden afkitten met een acrylaat kit. Gebuik deze spaarzaam en strijk de kit goed glad met een natte vinger of kitstrijker.

Aflakken van de MDF plint
De mdf plinten zijn voorzien zijn voorzien van een witte folie die direct overschilderbaar is. Schilderen is dus niet noodzakelijk. Wilt u ze toch schilderen, dan kunt u voor montage de plinten eenmaal voorlakken. Na droging licht opschuren en na montage eventueel nogmaals aflakken.
 

Mijn muur is niet recht, wat nu?
Ook in de moderne bouw komen we nog steeds muren tegen die licht hol of bol staan. De meest opkomende gedachte is om de plinten met schroeven vlak aan de muur te trekken. Liever niet doen.

Een kromme plint op een kromme wand valt dubbel op.

Een holling of bolling tot ongeveer 5 mm is prima op te vangen met acrylaatkit.

Hoe gaat u te werk:

Monteer de plinten met de plintenkit recht langs de muur. Laat de lijm drogen.
Kit de naden af. Indien de naad groot is, zal dit na 24 uur nogmaals moeten omdat de kit wat kan inzakken.
Schilder de kitrand in de tint van de muur. Schilder de bovenkant van de plint in de kleur van de overige plinten en lijstwerk. Optisch lijkt de plint en de muur nu een stuk rechter.
 

Per plint
Bestel